Ajejas’ psychosomatiek.

Gisteren nam ik mijn kleine prins voor het eerst mee naar de osteopaat. Tegen de wil van de kinderartse van Kind & Gezin. Maar die heeft me al wel meer informatie opgedrongen waar ik het niet mee akkoord was. Toen ik vroeg of ze ook een praktijk had (beetje professionele networking doen), liet ze me weten dat ze enkel als preventie-arts werkte. En het verwonderde me dat ik hierdoor niet verwonderd was. Moest ze een privépraktijk hebben, zou dat waarschijnlijk eentje zijn zonder veel cliënten. Pfoeh!

Maar om terug to the point te komen: de osteopaat is iemand die heel erg bezig is met lichaam én geest. Psychosomatiek dus.
Mijn kleine jongen heeft al negen weken veel last van iets. Reflux, darmprobleempjes, … kortom: veel huilmomentjes. Nu beweert mevrouw osteopaat dat het te maken heeft met een blokkage op de lever en de gal. Dit trekt door naar de nek. De zenuw van de maag en het verteringssysteem zit daar een beetje geblokkeerd, met alle maag- en spijsverteringsproblemen als gevolg. Ook de voorkeurshouding heeft daarmee te maken.
Maar het hoofdprobleem is volgens haar de frustratie/angst die ik tijdens mijn zwangerschap heb meegedragen. Na wat doorvragen is haar theorie dat ik een ‘mannen-issue’ heb.

Een mannen-issue nog wel!!!

Gelukkig zou het zich beperken tot de mannen van de paternele familie. Die zijn nogal opvliegend. Als kind was ik dus heel ‘zorgend’ en probeerde ik de opvliegendheid van vader en broer zo snel mogelijk weer goed te maken, de plooien weer glad te strijken. Mijn man kan ook nogal eens – hoe zal ik het zeggen – duidelijk zijn frustratie laten merken. Ik was dus wel bezig met dit thema omdat ik niet wil dat mijn dochter zich hetzelfde gaat voelen tegenover haar vader, als ik destijds. Maar om nu te zeggen dat mijn kleine jongen hier de gevolgen van draagt?!

Ik weet  niet goed wat ik ervan moet denken, maar tegelijk kan het geen kwaad om aan mijn paternelefamiliemannencomplex te werken. En daarover schrijven leek me een goede manier ;).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s